söndag 8 juli 2012

Toad in the hole - Engelsk ugnspankaka med korv

Ok, det brittiska köket är väl kanske inte känt för att innehålla fantastiska kulinariska höjdpunkter. Men de är förvånansvärt bra på att göra enkel, snabb och god mat. En sådan är Toad in the hole. För en svensk skulle det närmaste vara en ugnspankaka med hela korvar i. Spännande eller hur?


Korv kommer i en mängd olika former och för detta receptet har jag använt en korv som jag stoppade på en kurs för ett tag sedan. Det är  en fläskkorv med vitlök och blandade kryddor. Brittiska korvar är oftast färska när man köper dem men det bör fungera lika bra med till exempel chorizo eller liknande i svenska butiker. 

Tidigare i år gick ett bra program på TV,  The Fabulous Baker Brothers och ett av recepten de gjorde var denna Toad in the hole med spännande kryddor och bra bett från senapen i pannkakan. Men det finns ju även andra recept om man vill testa.


Ingredienser (4 port)
3 msk olivolja
8 smakrika korvar (t.ex. vitlök och örter)
2 rödlökar
timjan
2 ägg
2 dl mjölk
1 msk fänkålsfrön
1msk Dijon senap
2 rosmarinskvistar
115 g vetemjöl

Sätt ugnen på 200C. Vispa ihop ägg, mjölk, hela fänkålsfrön, senap, fint hackade löv från två rosnarinskvistar med mjölet. Låt pannkakssmeten svälla i ca 15 minuter medan du förbereder resten.


Tag din ugnsform i gjutjärn och ställ den på spisen och värm upp oljan i den. Stek korvarna direkt i formen och stek sedan med löken och finhackad timjan när korvarna börjar få färg. Mycket god smak samlas direkt i formen, men se till att det inte blir bränt.


Vrid upp värmen till max när korvar och lök har en bra yta och häl ner pannkakssmeten när formen är riktigt varm. Ställ snabbt in den i ugnen och låt ugnsluckan vara stängd under hela gräddningen så att pannkakan inte sjunker ihop.


Ugnspannkakan är klar efter 25-30 minuter när ytan börjar få färg. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar